Agenda DKO

BUSREIS VOORLINDEN EN DEN HAAG TENTOONSTELLINGEN MICHAËL BORREMANS EN HANS ARP

Vertrekuur: 8u

Terugkomst: Ten laatste 20u

Plaats van vertrek: CAPUCIENENLAAN aan trappen Academie

nl-133303.pdf

Uitstappenkalender '24 - '25

nl-190420.pdf

Busreis Amsterdam Frans Hals zaterdag 23/03/24

Prijs: 50 euro (busreis + ticket Rijksmuseum met tentoonstelling Frans Hals). Kaarten te koop bij Stefaan Vander Haegen, Marijke Van der Elst en op het secretariaat. Exclusieve verkoop aan leerlingen en personeel van ons DKO t.e.m. 29 februari. Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene. Vertrek om 8 uur aan de academie, Capucienenlaan 8. Terug in Aalst omstreeks 20.30 uur.

Uitstappenkalender '23 - '24

Uitstappenkalender '22-'23 2de semester

De Dag van de Academies

 

Op de Dag van de Academies, 11 februari aanstaande, tonen wij, SABKA DKO Aalst, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten DKO Aalst, wie we zijn en wat we doen in al onze ateliers, met de deuren wagenwijd open, en dit aan het grote publiek. De academie wil hiermee in de maand februari nieuwe leerlingen aantrekken. Inschrijvingen zijn nog mogelijk in meerdere ateliers!  
Allen zijn welkom, voor een kijkje binnenin, voor een gesprekje hier en daar met onze leerkrachten en leerlingen, misschien zelfs voor een eigen doe-moment of actieve workshop. Wij organiseren een unieke atelier-dag waarop leerlingen en leerkrachten de plaatsen waar alles gebeurt; waar kunst leeft, creativiteit groeit, passie heerst, rust en kracht boven komen borrelen, delen en iedereen graag ontmoeten.  De toegang is gratis. 

Onze kinderateliers pakken extra uit met een gloednieuwe tentoonstelling in de gaanderij. Ons jaarthema De jaren ‘60 staan hierin centraal met een speelse link naar het werk van Roger Bursens, reeds 43 jaar leerling aan onze academie! Laat je verrassen door diverse activiteiten, alles te ontdekken op deze dag. 

Onze leerkrachten komen hier en daar met een presentje, met een ‘kleine’ knipoog op kunst. Een present presentje, ja: we doen er nu samen toe! 

De dag van de Academies wordt Vlaanderenbreed georganiseerd, voor en door alle academies, vanuit een centraal bepaald thema. Dit jaar is dit present!. Hieronder geef ik je info mee die de centrale organisatie verspreidt. Als bijlage vind je de affiche terug die we gebruiken, die alle academies gebruiken ter promotie, ook onze collega’s van de Podiumkunsten in Aalst. Op de site van de organisatie staan nog publiciteits-beelden, op maat van de media (FB, website, mail,…): https://www.dagvandeacademies.be/promotiemateriaal

https://www.dagvandeacademies.be/ 

Onze missie 

De Dag van de Academies zet de bruisende werking van de academies van Vlaanderen en Brussel in de kijker bij een breed publiek. Voor leerlingen en leerkrachten is dit een kans om te tonen wat ze kunnen, want daar zijn we trots op! 

De dag is een groot feest met Muziek, Woord, Beeld en Dans in de academies voor deeltijds kunstonderwijs rond een prikkelend thema. Om het evenement een gezicht te geven kiezen we jaarlijks een ambassadeur die onze leerlingen, studenten en leerkrachten inspireert. Iedereen die gelooft in een maatschappij die sterker wordt van kunstonderwijs en cultuur in al zijn facetten nodigen we van harte uit op dit evenement van de Academies. 

Present: kunst maak je nu 

Wie artistiek bezig is, leeft in de tegenwoordige tijd, staat in het moment en werkt in het ‘nu’. Als kunstenaar vertrek je van het heden en onderzoek je nieuwe sporen, beelden en technieken, waarbij je het toeval een kans geeft. Er is altijd verbinding met de actualiteit: elk kunstwerk is verbonden met of geïnspireerd door een moment. Elke uitvoering is de vrucht van maatschappelijke tendensen. Zo blijven oude beelden, muziek- of theaterstukken ook altijd nieuw. 

Present: kunst maken is geven 

Bezig zijn met kunst is een cadeautje geven aan jezelf: je neemt en krijgt tijd om jezelf te ontplooien en je artistieke mogelijkheden te verkennen. Je doet jezelf persoonlijke groei en verrijking cadeau. 
Tegelijk geef je een geschenk aan de wereld: wat je maakt, raakt ook een snaar bij wie ernaar kijkt of luistert, het brengt hem of haar op nieuwe ideeën of zorgt voor een moment van artistieke beleving en verbinding. 

Present: kunst maken is tonen 

Wie iets geleerd of gecreëerd heeft, wil dat vroeg of laat ook presenteren. Ook daartoe krijg je in de academie de kans. Je werk tonen of presenteren doe je in de academie vaak samen; samen werken aan een voorstelling of tentoonstelling geeft energie. In de academie komen mensen van verschillende leeftijden en profielen samen, ze werken samen een project uit dat ze vervolgens met trots presenteren. 

Present: hier zijn we en we doen ertoe 

Op de Dag van de Academies tonen Kunstacademies en Academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunst, Woordkunst-drama, Muziek en Dans wat ze bedenken, maken, ontwikkelen, spelen en creëren aan het grote publiek. Overal in Vlaanderen en Brussel gooien academies hun deuren open. Zo tonen ze niet alleen wat er binnen de lokalen en ateliers bruist aan creativiteit maar ook dat hun werk ertoe doet. Het is in en via kunst dat cruciale vragen worden gesteld die de maatschappij uitdagen en evolutie mogelijk maken. Hier zijn we en we doen ertoe! 
 

Met vriendelijke groeten

Wouter Cornillie

Tentoonstelling "181 KG"

De nieuwe leerkrachten van de afgelopen paar jaar zetten hun eigen artistieke praktijk in de kijker. Op vrijdag 22 oktober nodigen we jullie graag uit om 20u voor een drankje op de opening.

Onder de gemeenschappelijke noemer de nieuwe lichting wogen de collega’s hun werken en de optelsom hiervan: 181 KG zorgde voor een gemeenschappelijk bindmiddel. 

Kom vrijdag deze zwaargewichten bekijken!

De tentoonstelling is open:
di - vrij 9u tot 21u
za 9u tot 15 u

Capucienenlaan 8
9300 Aalst in de gaanderij.
 

 

 

Vele groeten,

Christopher, Louise, Elise, Michiel, Wouter, Nora, Stijn, Thomas, Pieter, Lisa, Louisa, Lenja, Diana, Maurits

Tentoonstelling jurywerken 2020

Vanaf vrijdag 9 oktober tot 21 november loopt in de Gaanderij 'Tentoonstelling jurywerken 2020'. Je vindt de expo in onze Academie aan de Capucienenlaan 8, 9300 Aalst (toegang voor bezoekers / gasten). AFFICHE zie bijlage.

Hier/In de Gaanderij worden de artistiek beeldende werken van de volwassen leerlingen die in het afgelopen schooljaar afgestudeerd zijn, tentoongesteld. Daarnaast is het werk te zien van Beau De Graef. Zij is winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2019-2020, studeerde vorig jaar af aan het KSO en is leerling van Projectatelier van het DKO. 
De hoogstaande werken op de tentoonstelling variëren van fotokunst, grafiekkunst, installatie- en beeldhouwkunst, schilderkunst, tekenkunst en keramisch werk.

Met maximum 10 mensen is de tentoonstelling te bezichtigen. Iedereen dient voorafgaandelijk telefonisch te reserveren.

Gasten die komen kijken, komen binnen aan de Capucienenlaan 8 en dienen zich in het gastenboek te registreren (zwarte map op tafeltje in secretariaat). Gasten mogen niet zonder begeleiding verder in het gebouw, dan in de Gaanderij.

Proficiat aan alle deelnemers, hun leerkrachten voor het tonen van een mooie veelheid van beeldende kunst! Hier groeit kunst!

OPENDEUR verplaatst naar nog te bepalen datum 2020

In het DKO zijn alle lessen sinds 13/03/2020 geschorst voor onbepaalde duur. De leerkrachten houden regelmatig contact met hun leerlingen om hen op afstand te blijven inspireren in hun artistieke ontwikkeling. Enkele van de initiatieven vind u op ons 'virtueel aanbod', https://www.academiebk-aalst.be/dko/virtueel-aanbod.

Evenementen zoals de opendeurdag en de proclamatie worden uitgesteld naar begin volgend schooljaar.

Tentoonstelling Tafelen

'Tafelen' is een architecturale tentoonstelling van het werk van het interieuratelier 'Studio Linja' uit Aalst.

Het team ‘Studio Linja’ bestaat uit Marc Supply, oud-leerkracht van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, en de Finse interieurarchitecte/productontwerper Anneli Lahtua.

Samen met enkele leerkrachten hebben ze het interieur van de Gaanderij omgetoverd tot een sublieme, uitgepuurde tentoonstellingsruimte.

Directeur van het deeltijds Kunstonderwijs, Wouter Cornillie, zal deze tentoonstelling inleiden.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 7 december 2019 tijdens de openingsuren van de Academie.

 

Van harte welkom op het openingsmoment op vrijdag 25 oktober 2019 om 20.30 uur in de Gaanderij van de Academie.

Busreis: tentoonstelling “Alle Rembrandts” op zaterdag 30 maart 2019.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Marijke Van der Elst, Stefaan Van der Haegen of op het secretariaat (Philip) voor €40 (busreis + ticket Rijksmuseum + lezing)
Lezing door Valerie Delaey op dinsdag 19/3 om 13u en vrijdag 22/3 om 18u en 19.50u
Vertrek om 8u aan de academie, Capucienenlaan 8, 9300 Aalst
Terug rond 23u.
Exclusieve verkoop aan studenten van onze academie t.e.m. 23/3.
Minderjarigen dienen begeleid te worden door een volwassene.

Kunsttentoonstelling "In 't passement' Traject atelier o.l.v. Maria Degrève tijdens Kunstoevers '19

Van harte welkom op de kunsttentoonstelling “In ’t passement” door de leerlingen van het Traject Atelier o.l.v. Maria Degrève van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst DKO te Netwerk Aalst.

De officiële opening  van deze tentoonstelling valt samen met het  openingsweekend van het Kunstoevers op zaterdag 27 april 2019 om 13.00 uur, te Netwerk, Houtkaai 15 Aalst. Van harte welkom!

De tentoonstelling loopt van 27 april tot en met 5 mei 2019 in de gebouwen van Netwerk en is  elke dag te bezoeken van 11.00 uur  tot 17.00 uur,  behalve op maandag. En in het weekend tevens van 11.00 uur -17.00 uur.

In de pakhuizen van de voormalige Passementerie* textielfabriek, nu Netwerk Aalst, stellen de studenten van het Traject-atelier onder begeleiding van Maria Degrève hun werken tentoon. Ze bezetten tijdelijk de stapelhuizen met multidisciplinaire werken: fotografie, schilderkunst, tekeningen, textielwerken, collages, aquarellen, objecten, grafiek en installaties. De oorspronkelijke functie van het gebouw, het maken van versierde boordsels en flosjes, gaf aanleiding tot experimenten met weeftechnieken, werken met restanten kledij, aandacht voor warrelende minutieuze stofjes, collages met gemengde technieken en papieren weefsels met verscheidene tussenlagen.

Deelnemers: An Arnout, Anne Dierickx, Ann De Wilde, Annelies De Pelsemaeker, Greta Demey, Els De Clercq , Eric Vandevelde, Lily Lambrecht, Marc Quintelier, Marie Jeanne De Witte, Sandra Seghers en Werner Van Lierde.

Extra: Op 27/28 april & 4/5 mei zijn alle deelnemende leerlingen aanwezig en kan je een persoonlijke rondleiding bekomen.

 

Voor meer info over de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten kan je dat weekend terecht op de Capucienenlaan 8 voor de OPEN DEUR op zaterdag 4 mei van 9.00 uur – 17.00 uur.
Voor meer info over de tentoonstelling tel. Netwerk Aalst op 053 70 97 73, Houtkaai 15 te Aalst

https://www.facebook.com/events/553966731767111/

https://www.academiebk-aalst.be/algemeen/nieuws

https://www.uitpasdender.be/agenda/e/kunsttentoonstelling-in-t-passement/66fb62f1-0a2b-4cf9-b8ef-c4f84bc9f6bb

https://netwerkaalst.be/nl/dialogues-with-people-1 BINNENKORT OOK TE NETWERK

Busuitstap

Uitstap Busreis Raymond Pettibon "A pen of all work"

Uitstap Busreis zaterdag 14 oktober '17 naar Bonnefantenmuseum - Maastricht

Vertrek om 09:00 uur aan de Academie (Capucienenlaan 8 9300 Aalst)

Raymond Pettibon "A pen of aal work"

Busreis op zaterdag 14 oktober '17

Lezing door Ann De Nys op vrijdag 6 oktober '17 om 18:15 uur en dinsdag om 13:15 uur en om 18:15 uur

€24 (incl. busreis + tickets Bonnefantenmuseum + lezing)

Kaarten te koop bij Maria, Stefaan, Marijke en op het secretariaat.

 

Lezing Sculpturale Keramiek door Kris Campo

Lezing Sculpturale Keramiek door Kris Campo

Woensdag 1 februari om 19.00 uur in het Auditorium Academie Ingang Nieuwbeekstraat

Dag van het DKO "Iedereen is van de wereld" tentoonstelling

Tentoonstelling voor "Dag van het DKO" met als thema "Iedereen is van de wereld" van zaterdag 18 februari 2017 tot 21 april 2017

Opening op zaterdag 18 februari van 12 tot 13.30 uur